Njoki

Meki okusi Mediterana

Njoki Kao i mnoge druge stvari, njoki su povijesno gledano jednostavno "pučko jelo" talijanskih korijena. Spadaju u kategoriju namirnica koje su izuzetno omiljene, jer su ukusne, jednostavne i mogu se kombinirati s mnoštvom umaka i preljeva. Talijanu kažu da se, baš kao što se petkom jede riba, četvrtkom moraju jesti njoki, dok je u Argentini i Čileu zapovijed da se 29. u mjesecu za dobru sreću i bogatstvo jedu njoki. Nije objašnjeno što činiti kada veljača ima 28 dana. Uostalom, okruglice od krumpirova tijesta mnogi bi najradije jeli svakog dana.

Njoki

Njoki od krumpira, njoki sa špinatom, njoki s povrćem

Pakiranje: 500 g, 1000 g, 2500 g

Transportno pakiranje: 20/1, 10/1, 4/1

Uputstvo za upotrebu
Usuti smrznuti proizvod u kipuću zasoljenu vodu, kuhati 2 min. do podizanja njoka na površinu vode. Procijediti i začiniti po želji.
Rasporediti njoke u zdjelu, prekriti ih umakom ili prikladnim preljevom, staviti u pećnicu 10 min.

Uputstvo za čuvanje
U zamrzivaču na -18°C 18 mjeseci, -12°C 30 dana, -6°C 1 tjedan. U hladnjaku 0+-4°C 24 sata.

Powerpoint prezentacija Preuzmite našu Powerpoint prezentaciju njoka

Upute i napomene
Jednom odmrznuti proizvod ne zamrzavati ponovo!
Čuvati u hladnjaku na -18° C

Nutricionistička vrijednost u 100 g

Energetska vrijednost: 711Kj / 168 kcal
Proteini: 4 g
Ugljikohidrati: 38 g/td>
Od čega šećeri: 0,05 g
Masti: 0,25 g
Od čega zasićene masne kiseline: 0,15 g
Vlakna: 1,7 g
Soli: 0,18 g