Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014 - 2020”
Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj

10.06.2021.

USPJEŠNO ZAVRŠENA PROVEDBA EU PROJEKTA
„IZVOZ-TASTE FOR EU“ u trajanju od 10.09.2019. do 10.06.2021.

Sukladno provedbenom planu Projekta, a iz razloga niza ograničenja izazvanih Covid 19 pandemijom, tvrtka je bila primorana provedbu istog produljiti za 9 mjeseci te su se aktivnosti okončale uspješno 10.06.2021. umjesto u planiranom terminu od 10.09.2020.

Tvrtka je prisutnošću sudjelovala na Sajmu u Ljubljani u siječnju 2020. godine te u Warszawi na Sajmu „Worldfood“ u travnju 2021. putem virtualnog štanda i virtualnih kontakata.

Prezentiran je proizvodni program sladoleda i njoka te su ostvareni preduvjeti za plasman proizvoda iz domene vlastite proizvodnje na navedena tržišta i šire.

Bazirano na istraživanju tržišta i analizi potencijalnih partnera izrađene su studije strategije nastupa na navedenim ino-tržištima za razdoblje od naredne tri godine kada se očekuju i rezultati u poslovanju u skladu s planiranim vrijednostima Projekta.

Za vrijeme trajanja Projekta tvrtka je provodila aktivnosti vidljivosti te se u novim uvjetima komunikacije u vrijeme pandemije koristila marketinškim alatima i promo materijalima za obraćanje novom tržišnom potencijalu.

Tvrtka je budžet Projekta u visini od 224.858,52 kn, iz razloga nemogućnosti realizacije dijela putovanja umanjila za 7% no u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te u komunikaciji s Agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije zadržan je omjer obračuna vrijednosti preostalog iznosa Projekta od 85% bespovratnih sredstava te 15% angažmana vlastitih sredstava.


Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost tvrtke Marex-gel d.o.o.