Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014 - 2020”
Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj

17.02.2021.

Uspješno završena provedba EU projekta „Sustav kvalitete i sigurnosti namirnica – NO RISK“

Sukladno provedbenom planu Projekta , a unatoč nizu ograničenja izazvanih Covid 19 pandemijom, tvrtka „Marex-gel“ sa svim dionicima projekta uspješno je i u zadanim rokovima okončala provedbu zahtjevne procedure i niza aktivnosti sadržanih u zadatcima za uvođenje norme poslovanja FSSC 22000.

Usvajanjem načela norme tvrtka je savladala tehničke i proceduralne postupke za usklađenje proizvodnog procesa u cilju minimaliziranja nastanka rizika u tehnološkom postupku , logistici i plasmanu asortimana sladoleda i njoka. Uz edukaciju većeg broja djelatnika osigurala je održivost poslovanja te povećala konkurentnost u nastupu na domaćem i ino tržištu . Tvrtka je paralelno razvijala proširenje asortimana proizvodnog procesa njoki i sladoled te za 2021. pripremila nove proizvode i to u domeni smrznutih njoka arikal pod nazivom „protein +“ te u domeni sladoleda obiteljska pakiranja od 810 ml.

Slijedom obavješćivanja i kontinuiranom komunikacijom s uredom Ministarstva gospodarstva,poduzetništva i obrta te s uredom Agencije za malo gospodarstvo,inovacije i investicije tvrtka je u cijelosti realizirala i budžet Projekta u iznosu od 137.593,75 kuna te ostvarila omjere sufinanciranja u odnosu 85% nepovratnih sredstava te 15% angažmana vlastitih sredstava od ukupne vrijednosti Projekta.

PDF MAREX GEL FSSC 22000


Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost tvrtke Marex-gel d.o.o.