Hrvatski English

Vegan njoki od krumpira i cikle

Marex-gel veganski njoki od krumpira i cikle certificirani su oznakom Vegan čime se jamči
da proizvod zadovoljava etički kodeks suosjećanja prema svim živim bićima.


Vegan Njoki u tradicionalnoj recepturi sadrže proizvode životinjskog podrijetla tj. mlijeko i jaja, no u slučaju Vegan njoka od krumpira i cikle, karakteristične namirnice su zamijenjene inačicama biljnog podrijetla tj. suncokretovim uljem i bambusovim vlaknima. Proizvod samo uslijed minimalnog rizika kroskontaminacije u proizvodnji može sadržavati alergene jaja i mlijeko u tragovima.


Veganski njoki

Marex-gel Vegan njoki predstavljaju mješavinu njoka od krumpira i njoka s ciklom. Namirnica njoki s obzirom na osnovnu komponentu krumpir najveći je izvor ugljikohidrata. Udio šećera u proizvodu predstavlja isključivo prirodne šećere, ponajviše maltozu iz korištenih namirnica krumpira, kukuruza i pšenice. Cikla kao važna komponenta proizvoda je pak korjenasto povrće, a zbog svojih blagodatih učinaka po zdravlje u žargonu je često svrstavaju u tzv. superhranu. Krumpir i cikla, predstavljaju bitne izvore bjelančevina biljnog podrijetla u proizvodu.

Bambusova vlakna i suncokretovo ulje u proizvodu zamjenjuju funkcije mlijeka i jaja, tj. čine njoke kompaktnima zadržavajući njihovu mekoću uslijed visokog udjela krumpira. Visoki udio krumpira je značajka svih Marex-gel njoka pa tako i certificiranih Vegan njoka, što rezultira kratkoćom kuhanja od svega 2 minuta, tj. do isplivavanja njoka na površinu vode. Uslijed minimalnog korištenja suncokretovog ulja, finalni proizvod sadrži malo masti, a s obzirom na dodana bambusova vlakna, proizvod sadrži 50% više vlakana u odnosu na uobičajeni proizvod, pri čemu sadrži i netopiva, i topiva vlakna.


Veganski njoki

Veganska prehrana opredjeljenje je pojedinca i može biti motivirana različitim aspektima. Pokazavši razumijevanje za preferencije svakog potrošača, potrudili smo se razviti još jedan inovativan, ukusan i kvalitetan proizvod u skladu s misijom naše tvrtke, pritom vodeći računa o društveno odgovornoj posvećenosti očuvanja planeta i neugrožavanja živih bića.

Ponosni smo što smo uspjeli u proizvod ukomponirati ciklu domaćeg podrijetla vodeći računa o maksimalnoj implementaciji poljoprivrednih proizvoda hrvatskog podrijetla u našem proizvodno-prerađivačkom procesu.


Hvala na povjerenju u Marex-gel i naš novi proizvod! 


MAREX-GEL D.O.O., 23000 Zadar, Hrvatska
Ulica Miroslava i Janka Perice 12
tel: 023 213 109
www.marex-gel.hr


Dodatne informacije pružene su na bazi provedene kemijske analize proizvoda, izračunu iz poznatih prosječnih vrijednosti upotrijebljenih sastojaka te općeprihvaćenih i utvrđenih podataka. Prehrambene tvrdnje isključivo su informativnog karaktera tj. s ciljem pružanja potpunijih informacija o proizvodu.