Hrvatski Slovenščina English

Protein +

Marex-gel krumpirovi njoki s povećanim sadržajem bjelančevina (protein +) čine kombinaciju biljnih i mliječnih proteina koji ukupno predstavljaju visokih 17% izvora energije na 100g proizvoda.

Udio u izvoru energije Proteinska struktura

Krumpir i pir čine izvor visokokvalitetnih proteina biljnog podrijetla (35%), a iz mliječnih proteina (65%) proizlazi optimalna kombinacija brže apsorbirajućih proteina iz sirutke i sporije apsorbirajućih proteina iz kazeina koji čine 35% od ukupnih proteina u proizvodu. Unosom krumpira, kao namirnice s višim glikemijskim indeksom, postižemo brzo povećanje razine šećera u krvi te sadržajem ugljikohidrata u kraće vrijeme osiguravamo primaran izvor energije potreban za oporavak organizma nakon opterećenja. Ujedno se pospješuje i apsorpcija proteina važnih za rast mišićne mase.

Njoki protein + u odnosu na uobičajeni proizvod „njoki“ sadrže i do 200% više proteina na 100g proizvoda. U odnosu na supstitut poput riže, njoki protein + predstavljaju najmanje 100% veći izvor proteina pri svođenju proizvoda na istu kalorijsku vrijednost.

100 g RIŽE = 340 kcal
75 g ugljikohidrata

340 kcal = 175 g MAREX-GEL NJOKA PROTEIN +
66 g ugljikohidrata

6,5 g proteina (biljni)

14,5 g proteina (biljni + mliječni)


Mliječni proteini iz sirutke i kazeina građeni su od 18 aminokiselina te na 100g njoka protein +, povrh aminokiselina kojima obiluju biljni proteini iz krumpira (arginin, asparagin, glicin), osiguravaju DODATNE KOLIČINE esencijalnih i neesencijalnih te uvjetno esencijalnih aminokiselina:

ESENCIJALNE AMINOKISELINE

NEESENCIJALNE I UVJETNO ESENCIJALNE AMINOKISELINE

HISTIDIN

143.1mg

ALANIN

212.2mg

IZOLEUCIN

302.4mg

ARGININ

182.1mg

LEUCIN

600.3mg

ASPARAGIN

495.7mg

LIZIN

495,8mg

CISTEIN

80.8mg

METIONIN

142.6mg

GLUTAMIN

1071.5mg

FENILALANIN

246.2mg

GLICIN

99.8mg

TREONIN

261.6mg

PROLIN

416.8mg

TRIPTOFAN

91.0mg

SERIN

291.0mg

VALIN

336.3mg

TIROZIN

252.3mg


Njoki protein +

Kako bismo proizvod učinili nutritivno bogatijim, 2/3 pšeničnog brašna karakteristično korištenog u pripremi njoka, zamijenili smo nutritivno bogatijom opcijom pirovog brašna. U odnosu na pšenicu, pir sadrži veći udio proteina građenih od 9 esencijalnih aminokiselina usprkos biljnom podrijetlu, lakše je probavljiv, bogat vlaknima te sa smanjenim udjelom glutena.

Proizvod ne sadrži dodane šećere, već komponente krumpira, pira, pšenice i kukuruza, predstavljaju najveće izvore prirodnih šećera među kojima dominira maltoza.

Njoki ovakvog nutritivnog sastava pogodni su i za konzumaciju kod mlađe populacije. Njoki protein + zbog svog sastava ne mijenjaju okus pa tako gastronomski ostaju prihvaćena namirnica kod djece i mladih. Ovisno o dodanom umaku mogu poslužiti kao pametan izbor obroka za različite uzraste djece u razvoju kao i one koji se aktivno bave sportom.

Finalni proizvod na bazi ključnih komponenti (krumpir, sirutka, kazein i pir), sadrži i neizostavne mikroelemente važne za funkciju i imunološki odgovor organizma. Sadrži različite udjele vitamina C, K i E, vitamine B kompleksa te minerale željezo, cink, bakar, fosfor, magnezij, mangan, kalij i kalcij.

Visoki udio krumpira i prema tradicionalnoj dalmatinskoj recepturi optimalan omjer jaja, mlijeka i morske soli, doprinose finom okusu i mekoći proizvoda koji se kuha izrazito kratko, do podizanja njoka na površinu vode. Svega 2 minute po ubacivanju zamrznutog proizvoda u kipuću zasoljenu vodu potrebno je za pripremu ove ukusne i nutritivno bogatije namirnice. Smrznutim načinom čuvanja proizvoda do pripreme, nutritivni status ostaje sačuvan. Proteini ni tijekom smrzavanja, niti prilikom kratkog kuhanja na temperaturi vrenja u zasoljenoj vodi, neće izgubiti svoju nutritivnu vrijednost i zadržat će svoj status funkcionalne hrane.

Živjeti zdravo Njoki protein+ predstavljaju izvrsno reformulirani proizvod s dodanom vrijednošću i ponosni su nosioc jamstvenog žiga "Živjeti zdravo" Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ)!

Hvala na povjerenju u Marex-gel i naše proizvode jer naša je misija pružiti potrošačima zdravstveno ispravan, inovativan i nutritivno kvalitetan proizvod slijedeći tradicionalne recepture našeg podneblja!

Proizvođač:
MAREX-GEL D.O.O., 23000 Zadar, Hrvatska
Ulica Miroslava i Janka Perice 12
tel: 023 213 109, fax: 023 316 288
www.marex-gel.hr

Dodatne informacije pružene su na bazi provedene kemijske analize proizvoda, izračunu iz poznatih prosječnih vrijednosti upotrijebljenih sastojaka te općeprihvaćenih i utvrđenih podataka. Prehrambene tvrdnje isključivo su informativnog karaktera tj. s ciljem pružanja potpunijih informacija o proizvodu.